2019-06-05 17:03:12• hírek • Bede Emőke

Elrajtolt a 2019-es Szatmári Diáknapok: a csapatok bemutatkozásán már túl is vagyunk - Képgaléria

Szerda délután eldördült a startpisztoly: az idei versenyre jelentkező tizenkét csapat bemutatkozásával hivatalosan is kezdetét vette a középiskolások kedvenc hétvégéje, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmár Megyei Diáktanács által szervezett Szatmári Diáknapok.

Hat előtt pár perccel már egy tűt sem lehetett volna leejteni az Iparosotthon nagytermében, hiszen közel 160 diák gyűlt össze, hogy csapatával bemutassák, miért ők az idei mezőny legjobbjai. Noha messze még a versenyek vége, a sulisok már most beleadtak anyait-apait: míg néhány csapat a kreatív, a tagokat egyesével bemutató versek mellett döntött, mások inkább ötletes színdarabban adták elő mindazt, ami a társaságnak most a legfontosabb. Mi több, voltak olyanok is, akik igazi táncos produkcióval készültek a szerda estére, így nem is csoda, hogy a banda vastaps kíséretében vonult le a színpadról. A közel egy órányi móka után jöhetett néhány adminisztratív ügyekkel töltött perc: a szervezők sorshúzás által döntötték el, melyik csapatnak ki lesz az ellenfele a sport- és ügyességi versenyek során.


Csütörtökön folytatódik a diáknapos őrület, lesz minifutball és sörpong is, majd ehhez hasonlóan a péntek is a sportok, az ügyességi versenyek és a kreativitást igénylő feladatok jegyében fog telni. A péntek esti hangulat felelőse pedig DJ Tőtöttcigi, a sajátságos, de a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő lemezlovas lesz. A szombati napon videójátékok és asztalitenisz kerül terítékre, majd vasárnap sor kerül a várva várt eredményhirdetésre is, azaz megtudjuk, hogy kik azok a szerencsések, akik már biztosan ott lesznek az idei Vibe Fesztiválon. Mindezek mellett azonban állandó programokkal is készülnek a szervezők: lesz city tour és fotómaraton is, így a diáknapok résztvevői biztosan nem fognak unatkozni egy percig sem.


Az eseményt támogatja a Communitas Alapítvány, az RMDSZ, Szatmárnémeti Városi Tanácsa, a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ, illetve a Vibe Fesztivál. További szponzorok: Dobra Wine, M-Sys, Nord Star Autósiskola, Electro Center.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: